Zelensky: “Paus moet Russische misdaden veroordelen”

Leestijd: < 1 minuut

Zaterdag 13 mei 2023 – 17:00 uur – Bron: Redactie Kerk/KNA – Beeld: Publiek domein

-Rome/Vaticaanstad- De Oekraïense President Volodymyr Zelensky heeft in een persoonlijk gesprek Paus Franciscus opgeroepen de misdaden van Rusland in de aanvalsoorlog tegen Oekraïne te veroordelen.

Dat meldde de politicus zaterdag op zijn Twitteraccount na een 40 minuten durende audiëntie met Paus Franciscus. “Slachtoffer en agressor kunnen niet gelijkgesteld worden”, zei Zelenskyj na afloop. Wat de beide mannen met elkaar bespraken is niet bekend gemaakt, wel is duidelijk dat het aanbod van de Pontifex om te bemiddelen nog steeds staat.

Ook bracht Zelensky een staatsbezoek aan Italië en sprak 20 minuten President Mattarella en iets meer dan een uur met Premier Meloni, om daarna door te vliegen naar Duitsland.

“Het bezoek is belangrijk voor onze overwinning”, zei Zelenski. Meloni beklemtoonde dat Italië als natie achter Oekraïne staat. “Eerlijke vrede kan alleen maar als Rusland de vijandigheden staakt.”

Zijn volgende bezoek is aan de Duitse regering in Berlijn. Bondskanselier Scholz beloofde vandaag al voor 2,7 miljard euro aan militaire steun.