Zelfbenoemde LGBTP-EU-gezant drijft spot met H. Maagd

Leestijd: 2 minuten

 

Vrijdag 14 januari 2022 07:56 – Bron: ARD/Redactie kerk – Beeld: PB/EMB
  -Brussel- Riccardo Simonetti, lobbyist bij het Europees Parlement voor LGBTP-vraagstukken, heeft het afgelopen Kerstfeest te baat genomen, om Christenen te beledigen.
De omstreden cover. In het artikel zelf nog meer foto’s , óók van een in roze geklede Jozef (Beeld: Embedded via facebook)

Hij poseerde kort voor de Kerst op de cover van het Duitse LGBTP-magazine ‘Siegessäule’ als H. Maagd Maria met baard en een speelgoedbaby op de arm. In het artikel ook nog op een foto omarmd door een in roze geklede Heilige Jozef. Zijn commentaar: “Wanneer wij het feit ignoreren, dat Jezus niet blank was, kunnen wij ook geloven dat de H. Maagd een baard droeg.“ In één adem promootte Simonetti een lesbische scene uit de blasfemische film ‘Benedetta’ van de Nederlands/Amerikaanse regisseur Paul Verhoeven.

Pikant detail: De LHBTP-lobbyist omschrijft zichzelf als een LGBTP-gezant voor het EU-parlement. Desgevraagd meldt de persafdeling van het Europees Parlement dat men geen officiële gezant/ambassadeur heeft voor LGBTP-kwesties, maar wel samenwerkt met Simonetti om berichten en inhouden te verzamelen en te verspreiden die belangrijk zijn voor het Europees Parlement. Deze frauduleuze etikettering werd pas ontdekt nadat het Christelijke platform ‘CitizenGo’ het Parlement om opheldering had gevraagd; veel tijdschriften en andere media hadden ontegensprekelijk de titel gezant/bijzondere ambassadeur al overgenomen.

Het EU-parlement zit met de kwestie in de maag, maar distantieert zich niet van de, voor velen zeer beledigende, actie.