Zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag

Leestijd: 2 minuten

Vanavond op TV in Kruispunt

-MAASTRICHT- Een oude bekende voor veel vaste kijkers van het tv-programma ‘Kruispunt’: Zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag! Daarmee is zij de oudste Non in haar Klooster ‘Onder de Bogen’.

Ook al gaat het lichamelijk allemaal wat minder, elke ochtend staat zij blij op: “Dan dank ik Onze Lieve Heer dat ik weer een dag mag leven”. Zij is nog altijd bezig met de wereld om haar heen: “Ik bid voor alle mensen die ziek zijn of te maken krijgen met geweld op de wereld”.

“Ik geloof wel in de hemel, maar ja, niemand heeft er ooit over kunnen praten, hè.”

Zuster Leona was samen met haar tweelingzus Gerosa meer dan tachtig jaar in het Klooster. De zussen vertelden dat zij hoopten samen 100 te worden. Het mocht niet zo zijn, Gerosa overleed kort daarvoor. “Een tweelingzus missen is toch iets anders dan een gewone zus, het is net alsof er iets in je is uitgerukt. Ik denk nog vaak aan haar”, zegt Leona. Of zij haar zus straks terugziet durft zij niet te zeggen: “Ik geloof wel in de hemel, maar ja, niemand heeft er ooit over kunnen praten, hè.” Sinds haar 100e verjaardag is er een speciale vriendschap ontstaan met haar grote idool André Rieu. Iedere zomer walst ze nu met hem op het Vrijthof. “Hij brengt iets bijzonders met zijn muziek, maakt de mensen blij. Als ik een zware dag heb, dan zet ik zijn muziek op en dat vergeet ik gewoon even alles.” Zuster Leona is al aan het oefenen voor komende zomer. “Ik denk dat ik er wel weer bij kan zijn, maar wij wachten maar af. Ik leef maar van dag tot dag”, lacht ze. Vanavond, zondag 24 maart zal de gehele uitzending van Kruispunt-tv aandacht aan haar besteden, zie RTV-tips bovenaan deze site voor meer info en tijdstip.

Bron: Onder de Bogen Foto: ADN/Facebook