Zweedse kerk onthult Altaarstuk met homoseksuele Adam en Eva.

Leestijd: < 1 minuut
-MALMÖ- (ARD) Een ‘kerk’ in het Zweedse Malmö heeft een nieuwe voorstelling van het Hof van Eden onthuld. De afbeelding bevat, in plaats van Adam en Eva, twee homoseksuele koppels. De slang uit het Bijbelverhaal wordt verbeeld door een transgender.
De Sint-Pauluskerk in Malmö onthulde de afbeelding, die boven een Altaar gehangen is, bij de start van de Advent. De ‘kerk’ laat weten “trots en verheugd” te zijn met het nieuwe ‘kunstwerk’. “Wij hebben beelden nodig die zich openstellen voor een grotere inclusie en identificatie in de kerk”,  aldus het persbericht.
Het kunstwerk, genaamd Het Paradijs, is gemaakt door de Zweedse kunstenares Elisabeth Ohlson Wallin, die het recentelijk aan de ‘kerk’ geschonken heeft. Zij groeide in de jaren ’70 op in een klein stadje in het midden van Zweden, waar het erg moeilijk was om voor je geaardheid uit te komen. Zij miste naar eigen zeggen afbeeldingen in de kerk waarmee ze zichzelf kon identificeren.Het Paradijs bevat één mannelijk en één vrouwelijk koppel. “Het plaatst homoseksuelen vanaf het begin in Gods schepping”, aldus de ‘kerk’.
Boven hen is in de boom een transgender vrouw te zien, in de rol van de slang.“Wij zijn de kunstzinnigheid van Elisabeth dankbaar, waardoor wij een geloofwaardige kerk kunnen bouwen die laat zien dat wij allen, ongeacht van wie wij houden en hoe wij ons identificeren, in het Paradijs zijn ondergebracht”, aldus de ‘kerk’. Waarvan akte.Foto: EOW