Zwitserland laat kerkdiensten eerder toe dan gepland

Leestijd: < 1 minuut -Bern- (SRF) Openbare Kerkdiensten kunnen in Zwitserland reeds weer vanaf 28 mei, mits voldaan wordt aan de veiligheidseisen.

Daarmee komt de Zwitserse Bondsraad tegemoet aan de wens van de Kerken, om liturgische vieringen al één week eerder dan gepland toe te laten, aldus omroep SRF.

De Zwitserse geloofsgemeenschappen moeten nu binnen een week een conceptplan overleggen, dat garandeert dat een opsporing van een infectiehaard, aan de hand van de geregistreerde deelnemers mogelijk maakt.

De voorzitter van de Zwitserse Raad van Kerken, Harald Rein, verwees naar het karakter van de Zwitserse kerken als publiekrechtelijke organisaties, waardoor zij zich onderscheiden van bouwmarkten of restaurants. De raad drong er op aan, dat religiositeit niet individueel kan worden uitgeoefend, maar dat gemeenschappelijk vieren, bidden en zingen noodzakelijk zijn, aldus de Oud-katholieke Bisschop.

Na het besluit van de vertegenwoordigers van alle religies in Zwitserland valt het heropstarten van Kerkdiensten nu met het Joodse feest Schawuoth samen, gevolgd door het Christelijke Pinksterfeest, drie dagen later.