Speel Jezus in nieuw computerspel

Leestijd: < 1 minuut -BERLIJN- (RED) Wilt U ook een keer de Heiland zijn? Computerspelletjesfans hebben bij de PC-simulatie ‘I Am Jesus Christ’ binnenkort de gelegenheid.

In dit computerspel kan men in de persoon van de Verlosser onder andere talrijke wonderen volbrengen, zoals de makers “SimulaM” en “PlayWay” op het gaming-platform “Steam” aankondigen. Het spel is een “realistische simulatie”, geïnspireerd op het nieuwe Testament. Het speelt zich af in de tijd van Jezus’ doop tot aan zijn wederopstanding.

In het spel wordt de speler in de gelegenheid gesteld alle wonderen te volbrengen, die aan Jezus worden toegeschreven, zo de makers. Zo kunt U met Satan in de woestijn vechten, de duivel uitdrijven, zieken genezen, voedsel uit het niets op tafel toveren, natuurlijk over water lopen en een storm stilleggen. Het gevecht met Satan wordt door de makers als zeer realistisch omschreven. Door gebeden zou men de voor wonderen benodigde kracht van de Heilige Geest ontvangen. Doel van het spel: wederopstanding. “Bereik het hoogste level van de wederopstanding en laat de hele wereld zien, dat je nog leeft!, staat in de bijsluiter.

De datum waarop de verkoop van het spel van start gaat is nog niet bekend; maar volgens de makers is dat op korte termijn. Of daarmee de komende Kerstdagen worden bedoeld, is nog ongewis.

De ontwikkelaar “SimulaM” is tot nog toe onbekend in de pc-game-wereld, terwijl de Poolse uitgeverij “PlayWay” inmiddels een gevestigde naam is door titels die een vergelijkbaar concept hebben als “I Am Jesus Christ”  – bijvoorbeeld een kok-simulatie. Voor 2020 heeft “PlayWay” een Donald-Trump-simulatie met de titel “I Am Your President” aangekondigt, het kan niet op…Zie onderstaande aankondigingsvideo>