5 maart nationale Herdenkingsbijeenkomst Dries van Agt

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 27 februari 2024 ~ 08:22 uur ~ Bron: Redactie Binnenland/TRF ~ Beeld: Publiek domein
Mr. A. (Dries)A.M van Agt (Beeld EMB)

-Nijmegen- Op 5 maart organiseert The Rights Forum een bijeenkomst ter nagedachtenis van Dries van Agt. Tijdens dit informele samenzijn gedenkt men de markante persoon Van Agt, zijn politiek-maatschappelijke betekenis en met name zijn niet-aflatende inzet voor het Palestijnse volk.

Van Agt stierf op 5 februari, samen en hand in hand met zijn geliefde echtgenote Eugenie Van Agt-Krekelberg. Beiden waren 93 jaar oud. 

Herdenking 5 maart

Van Agts lange en veelkleurige levensloop weerspiegelt zich in een uiterst diverse schare vrienden, collega’s en bewonderaars van alle leeftijden. Tijdens de bijeenkomst wil de organisatie daaraan recht doen. Het moet een warm samenzijn worden waarop iedereen welkom is, maar geen politieke manifestatie.

Als locatie is gekozen voor Van Agts woonplaats Nijmegen en wel het schitterende Concertgebouw De Vereeniging. Aan uw bezoek zijn geen kosten verbonden. Wel is het nodig dat u zich tevoren als bezoeker registreert.

 Aanmelden voor de herdenkingsbijeenkomst


Datum

Dinsdag 5 maart 2024
13.15–17.30 uur

Locatie
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d
6511 NC Nijmegen

Programma
13.15 uur: Ontvangst
14.00 uur: Aanvang zaalprogramma
15.30 uur: Einde zaalprogramma
15:30–17.00 uur: Borrel in de foyers

Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om een bijdrage te doneren aan wat Van Agt beschouwde als zijn ‘grote project’: de door hem met veel passie opgerichte stichting The Rights Forum.

Van Agt stierf op 5 februari, samen en hand in hand met zijn geliefde echtgenote Eugenie Van Agt-Krekelberg. Beiden waren 93 jaar oud. (Beeld: RUN by EMB)