Aartsbisschop Gänswein komt over 1 week met onthullingen rond Benedictus XVI

Leestijd: 2 minuten

Niets dan de waarheid

Woensdag 4 januari 2023 – 12:22 uur – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Raimond Spekking
  -Vaticaanstad- Na de dood van Em. Paus Benedictus XVI hebben meerdere Italiaanse en Duitse uitgevers aangekondigd boeken uit te brengen over het leven van de Paus van de periode 2013 tot 2022. Lees verder onder reclame>


De Italiaanse uitgever Piemme deelt mee dat zij over ongeveer een week met twee heel bijzondere boeken op de markt komt met daarin onthullingen van niemand minder dan de prive-secretaris en naaste vertrouweling van Benedictus, Aartsbisschop Georg Gänswein.

Bij uitgeverij Piemme is het de bedoeling dat op 12 januari het eerste boek met de titel ‘Nient’altro che la verita’ ( Niets dan de waarheid). Een medewerker van de uitgever laat weten dat Gänswein in het boek tal van opmerkelijke onthullingen zal doen, onder andere over ‘aanvallen’ en ‘heimelijke acties’ die tijdens Benedictus’ Pontificaat tegen zowel Gänswein als de Paus werden gevoerd.

Verdwenen minderjarige Emanuela Orlandi

Verder gaat het boek in op de zaak rond de verdwenen minderjarige Emanuela Orlandi, het misbruikschandaal en de verhouding tussen Paus Franciscus en zijn voorganger in de jaren sinds 2013. Co-auteur is de Italiaanse journalist en ‘Vaticaankenner’ Saverio Gaeta.

Oók uitgeverij Mondadori komt met een boek dat ook enkele niet eerder gepubliceerde essays en gedachten van de wijlen Paus bevat. Het wordt op 30 januari gepubliceerd onder de titel “Che cos’e il cristianesimo – quasi un testamento spirituale” ( Wat is Christendom – bijna een spiritueel testament).

Voor DV 25 januari plant de aan de Kerk gelieerde uitgeverij ‘Edizioni San Paolo’ een boek van voormalig Vaticaanwaarnemer Orazio La Rocca – met een voorwoord van Aartsbisschop Gänswein. Het is getiteld “Ratzinger la scelta. Non sono scappato” ( Ratzinger – de beslissing. Ik ben niet weggelopen). Volgens de aankondiging zal een van de aandachtspunten van dit boek de confrontatie van de Paus met het misbruikschandaal in München van de jaren tachtig zijn. Een omstreden zaak waar de Duitse justitie, ook na de dood van Benedictus, mee doende is.