Bezoekers Hoge Veluwe mogen stukje hei mee naar huis nemen

Leestijd: < 1 minuut
-ARNHEM- – De paars bloeiende heide op De Hoge Veluwe is een pareltje uit de Schepping en trekt veel bekijks. Wie ook thuis wil genieten van de paarse in de bloemenvaas, mag dit weekeinde om niet een bosje hei komen knippen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezit iets meer dan 2000 hectare aan heidevelden. Daarvan is 1 hectare vrijgesteld voor het evenement Hei is er voor U. Wie een stukje heide wil meenemen naar huis, kan zaterdag of zondag een Hei is goed-bon halen bij het Bezoekerscentrum. In het aangewezen natuurgebied kan vervolgens een bosje hei worden geknipt.

Niets maakt ons zo blij als wandelen op de hei

Op de locatie zijn natuurgidsen aanwezig om de bezoeker te informeren over het beheer van de heide en de zeldzame flora en fauna. Ook is er een imker en zal er een demonstratie worden gegeven over het heidebeheer rond 1900.

Eerder mochten bezoekers al hun eigen kerstboom omzagen op de Veluwe. Volgens het park was die actie een groot succes en dat is natuurlijk ook wel te verklaren bij de zeer hoge prijzen welke de handel vraagt voor een kerstboom.

Foto: Mariabode (c)