Bid mee met de Pinksternoveen die van start gaat op Hemelvaartsdag

Leestijd: < 1 minuut

-TILBURG- Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020, start de Pinksternoveen. Dit is een reeks gebeden die in de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt gebeden. Het Bisdom Breda maakt online een noveenboekje beschikbaar, ook voor belangstellenden buiten dit bisdom, om de gelovigen bij het gebed te ondersteunen.

Vicaris Paul Verbeek van het bisdom stelde het boekje samen. In het voorwoord schrijft hij: “Het is een mooie traditie om van Hemelvaart tot Pinksteren samen te komen in gebed. Het zijn precies negen dagen (noveen). Zo is de eerste noveen ontstaan en later zijn er velen gevolgd op voorspraak van Maria of een andere geliefde heilige. Negen dagen lang bidden voor een intentie en stil staan bij het leven van de heilige tot wie de noveen gebeden wordt. Vaak wordt het noveengebed aangevuld met de rozenkrans.”

‘Eensgezind volharden in gebed samen met Maria, de Moeder van Jezus’
Het boekje heeft als ondertitel ‘Eensgezind volharden in gebed samen met Maria, de Moeder van Jezus’. ”Dát doen de leerlingen,” vertelt de vicaris. “nadat ze getuigen waren van de Hemelvaart van Jezus op de Olijfberg. Zij keerden terug naar de bovenzaal en bleven eensgezind volharden in gebed. Juist nu ervaren veel mensen de kracht van het gebed en het volharden daarin. De Pinksternoveen valt in de tweede helft van de Meimaand, toegewijd aan Maria.’

 

Bericht en afbeelding via Bisdom Breda.