Biertje? Kom bij de Paus

Leestijd: 2 minuten

Verzameld rond de Paus en op naar een biertje. Beeld: Vatican News/EMB

             Verzameld rond de Paus en op naar een biertje. Beeld: Vatican News/EMB

 

 

Dinsdag 26 september 2023 – 06:05 uur – Bron: Redactie Kerk – Beeld: EMB-Mabel Amber

-Vaticaanstad- In de afgelopen week mochten de Kameroense Bisschoppen op Ad Liminabezoek (functioneringsgesprek) bij de Paus, vergezeld door Priesters, ondersteunend personeel en Kameroense geestelijken die in Rome studeren.

Na de Eucharistieviering in de Sint-Pietersbasiliek te hebben opgedragen, togen zij naar de audiëntie bij de Heilige Vader.

Tijdens deze ontmoeting was de Paus in opperbeste stemming. Na de obligatoire begroeting gebeurde er iets opmerkelijks. Paus Franciscus zei tot het gevolg van de Bisschoppen: “Kom dicht om mij heen staan.” Toen fluisterde de Paus, wetend dat de Bisschoppen die iets verderop bij elkaar stonden, hem niet konden horen: “Gaan jullie nu allemaal naar beneden en neem een biertje terwijl ik 2 uur jullie Bisschoppen bezig hou.”

De Priester die deze ervaring deelde, voegde eraan toe: “Ons lachen bracht de hele Bisschoppenconferentie enigzins in de war. Terwijl wij vertrokken en sommigen van ons hem de hand schudden en zijn ring kusten, maakte de Paus nog een grappige opmerking: ‘Eet mijn hand niet op!’ Vlak voordat wij de zaal verlieten om van ons ‘biertje’ te genieten, herinnerde hij ons aan zijn gebruikelijke verzoek: ‘Vergeet alsjeblieft niet voor mij te bidden!'”