Bisdommen waarschuwen voor nepmails van neppastoors

Leestijd: < 1 minuut -‘s-HERTOGENBOSCH- (ADN) De Bisdommen Breda en ‘s-Hertogenbosch in Noord-Brabant waarschuwen voor e-mails die momenteel bulk worden verzonden en waarin criminelen zich voordoen als Pastoor en om geld vragen. De oplichters gebruiken mailadressen met namen van medewerkers van de Rooms-Katholieke Kerk.

Op de website waarschuwt het Bisdom Breda dat de “nepmails er bedrieglijk echt uitzien”. De mailberichten zijn waarschijnlijk afkomstig uit het buitenland en zijn vaak geschreven in slecht Nederlands en er wordt om een bijzondere gunst gevraagd.

Een Pastoor uit het Bisdom ‘s-Hertogenbosch waarschuwt voor de e-mails. “Pas op! Iemand vraagt in mijn naam om waardepapieren en geld, maar dit is niet mijn e-mailadres”, schreef de Pastoor onlangs op zijn Facebookpagina.

Dit soort phishingmails wordt vaak verstuurd uit naam van banken of andere bedrijven. Die waarschuwen dat zij nooit via e-mails om persoonsgegevens vragen en dat ontvangers dus nooit op dergelijke mails moeten reageren. Nu het rondsturen van mails namens banken minder succes oplevert, probeert men het nu klaarblijkelijk via de Kerk. Weest gewaarschuwd en stuur dit bericht door naar Uw vrienden en bekenden.

Foto: Pixabay