De Camino hoogste stijger op boekenlijst

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 2 mei april 2023 – 00:06 uur – Bron: Redactie varia/Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – Beeld: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

-Utrecht- ‘De Camino’ van auteur Anya Niewierra uit Kerkrade is de hoogste stijger op de ‘Hebban 1000’. De Nederlandse online community van lezers kiest jaarlijks de ‘1000 beste boeken aller tijden’. De thriller van Niewierra staat in de top 100 op plek 47. Lees verder onder de reclame>

Zelfmoord

‘De Camino’ van Niewierra gaat over een vrouw die tijdens het wandelen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ontdekt dat haar man, die een jaar eerder tijdens deze tocht zelfmoord pleegde, een donker geheim bij zich droeg. Vorig jaar werden de filmrechten van het boek verkocht. Producent Hollands Licht wil er een serie van maken waarin liefde, spanning en geschiedenis centraal staan.

Filmrechten

De filmrechten van het prijswinnende boek De Camino van Anya Niewierra zijn verkocht. Producent Hollands Licht wil er een serie van maken waarin liefde, spanning en geschiedenis centraal staan.

De Limburgse Niewierra kijkt uit naar de verfilming: “Ik ben vooral benieuwd hoe deze vredige sfeer op de Camino gaat werken naast de beelden van de oorlog in Bosnië,.” zegt zij op de regionale omroep.  Hollands Licht werkte al aan prijswinnende series als Het jaar van Fortuyn en Red Light. Regisseur Anna van der Heide won eerder al een Gouden Kalf voor de korte film MissiePoo16.