Diepenveen: Overnachten in de (Felix)kluis

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 2 mei 2024 ~ 05:59 uur ~ Bron: Redactie Kerk/Klooster ~ Beeld: Klooster Diepenveen

-Diepenveen- Verscholen in het groen, met een prachtig uitzicht over de weilanden rondom het klooster te Diepenveen, kun je nu verblijven in de Felixkluis: een compleet gerenoveerde pipowagen.

Heerlijk op jezelf, in de notenboomgaard, tot rust komen. Deze eenvoudige accommodatie laat zich qua faciliteiten het beste typeren als ‘houten tent’. Toilet en- kookgelegenheid bevinden zich in het kloostercomplex en er is stroom, maar puur om je telefoon op te laden. De accomodatie is te boeken vanaf 2 nachten.

Naam Felixkluis
De naam ‘kluis’ wordt in het monastieke leven gebruikt om een plek aan te duiden waar een religieuze (monnik of non) helemaal op zichzelf woont en verblijft. Een plek om je af te zonderen dus. Onze Felixkluis biedt je die ruimte, letterlijk en figuurlijk. Door de locatie in onze notenboomgaard, dichtbij het klooster maar toch ook afgezonderd, heb je de mogelijkheid om tot jezelf te komen, te bezinnen, rust te ervaren en ondertussen te genieten van de natuur rondom Nieuw Sion.

Er is gratis WiFi op het kloostercomplex beschikbaar, maar die zal in de Felixkluis niet altijd even goed zijn. Alternatieven met beter bereik zijn er in de vorm van de algemene ruimtes van het gastenhuis en de koffieschenkerij.

NB: van zondag 7 april t/m zondag 7 juli en van zondag 8 september t/m 29 december is overnachten in de Felixkluis van zondag op maandag niet mogelijk. Het klooster hanteert dan een gastenvrije nacht.