EO viert 25 jaar Eva magazine

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 30 november 2021 14:25 – Bron: Redactie kerk/EO-Joanne Karssenberg – Beeld: EO
 -Hilversum- Deze maand viert de EO dat het 25 jaar geleden is dat de eerste editie van het magazine Eva uitkwam. In die 25 jaar groeide Eva uit tot een levendige community met naast het blad ook diverse evenementen, online ontmoetingen en trainingen. Was Eva opgericht voor christelijke vrouwen; nu is het een christelijke community die zich richt op álle vrouwen.
 
Eva is met 25.000 abonnees al jarenlang een stabiele factor in tijdschriftenland. Toch is recent gekozen voor een perspectiefwissel, waarmee Eva zich niet meer alleen op christelijke vrouwen richt. “Eva wil vrouwen een geniet-moment bezorgen met inspiratie die gebaseerd is op de Bijbel”, legt hoofdredacteur Griëtte Vonk uit. “We willen daarmee de boodschap van Gods liefde toegankelijk maken voor alle vrouwen. Daarom zoeken we steeds weer naar manieren om vrouwen te bemoedigen en inspireren. We sluiten aan bij onderwerpen die leven en voor iedere vrouw herkenbaar zijn. We kiezen ervoor om deze thema’s vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Ook lastige onderwerpen maken we bespreekbaar.” 
Interactie
Sociale media hebben de laatste jaren voor een grote verandering gezorgd. Wekelijks bereikt Eva ongeveer een half miljoen lezers met online artikelen en andere posts. Griëtte: “Dat zorgt voor gesprek en ontmoeting met onze volgers. Het brengt onze lezers ook heel dichtbij, waardoor interactie ontstaat en we goed met hen verbonden kunnen blijven.”
Feest
Wie jarig is viert feest, zo ook Eva. Vanwege het jubileum zijn er verschillende feestelijke activiteiten gepland. Zo gaat er een heus taartbusje het land in om mensen te verrassen, komt er Eva merchandise zoals een eigen Eva-hoodie en de befaamde Eva-tas komt tijdelijk terug als jubileumshopper. Ook wordt er een jubileumfeest gevierd, taart gebakken met Anna Yilmaz en wordt er een nieuwe online training gelanceerd. Kijk voor meer informatie op eva.eo.nl.
De jubileumeditie van het Eva magazine valt vanaf donderdag bij de abonnees op de mat. Met hierin onder andere een interview met Klasina Seinstra die 25 jaar geleden de Elfstedentocht won, Rietje Bakker (die op de cover van de allereerste Eva stond) en heel veel vintage kerstinspiratie.