Gouden speld voor Limburgs CDA-lid

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 23 juni 2024 ~10:54 uur ~ Bron: Redactie Binnenland/CDA Limburg ~ Beeld: Gemeente Beek

 -Beek- CDA-politicus Geert Ghijsen is zaterdag tijdens de jaarlijkse familiebarbecue van de CDA-afdeling in het Limburgse Beek onderscheiden door zijn partij. Ghijsen werd benoemd tot lid van verdienste.

Landelijk CDA-voorman Henri Bontebal sprak Ghijsen via een videoboodschap toe en prees hem voor zijn jarenlange inzet voor het CDA door hem de gouden speld toe te kennen, die CDA-Limburg voorzitter Anne Thielen hem opspelde. Binnen de partij is dat de hoogste onderscheiding, die enkel is weggelegd voor wie zich meer dan twintig jaar ‘vrijwillig en op bijzondere wijze’ inzet voor partij en samenleving.

Voorzitter van CDA Limburg Anne Thielen prees Geert in haar toespraak. “Mensen als Geeret staan midden in de samenleving en zijn met al hun inzet de grootste kracht achter het CDA.”

Ralph Diederen, plaatselijke CDA-voorzitter, zei dat Ghijsen zowel de grootste steunpilaar als de grootste criticus is van het CDA in Beek. „Dat maakt hem uniek. Hij neemt geen blad voor de mond als hij vindt dat het beter moet voor de burgers.” Ghijsen is 22 jaar actief binnen het CDA in Beek.