Jeroen Lenaers (CDA) nieuwe vicevoorzitter EVP in Europees Parlement

Leestijd: 2 minuten
Woensdag 21 februari 2024 ~ 05:37 uur ~ Bron: Redactie Wereld/ADN ~ Beeld: EU-parlement

 -Brussel-  Europarlementariër Jeroen Lenaers uit het Limburgse Stramproy wordt vandaag benoemd tot vicevoorzitter van de 177-koppige fractie van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement. Lees verder onder de reclame>

De fractie van de EVP in het Europees Parlement is de grootste partij in de Europese politiek en een verbond van alle christendemocratische fracties uit Europa.

Lenaers kwam in 2014 in het Europees Parlement namens het CDA. Voor de Europese verkiezingen in juni staat Lenaers op de derde plaats van de conceptkandidatenlijst van het CDA. Daarmee is hij tot nu toe de enige Limburgse kandidaat bij alle Nederlandse partijen die kans maakt op een zetel in Brussel.

Deskundigheid

Zijn deskundige inbreng betreft de werkvelden migratie en bescherming van de rechtsstaat. In het bijzonder leverde hij een cruciale bijdrage aan het vaststellen van het nieuwe asiel- en migratiepact.

Jeroen Lenaers is Rooms-katholiek. Geboren op 29 april 1984 in Stramproy. Via het Bisschoppelijk College in Weert kwam hij terecht bij de opleiding Europese Studies aan de Universiteit van Maastricht. Na succesvolle afronding van de Bachelor- en Masteropleiding kreeg hij de kans om stage te lopen op het kantoor van Ria Oomen in het Europees Parlement. Vervolgens is hij vijf jaar lang verbonden geweest aan dit kantoor als adviseur op het gebied van buitenlandse zaken, mensenrechten, grensoverschrijdende zorg en sociale zaken en werkgelegenheid.

Hij houdt zich voornamelijk bezig met de portefeuilles Werkgelegenheid en sociale zaken (EMPL), en Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE). Daarnaast zet hij zich vanaf dag 1 in voor de zogeheten ´Single Seat´. Hierbij streeft men naar één enkele vergaderplek in Brussel, om zo een einde te maken aan het verhuiscircus naar Straatsburg iedere maand.