Kardinaal: Greta Thunberg op één lijn met Katholieke Leer

Leestijd: < 1 minuut -Vaticaanstad (KNA) De Klimaatactiviste Greta Thunberg (16) is in de ogen van Curie-Kardinaal Peter Turkson een “grote getuige van de Kerkelijke Leer inzake het milieu”.

De Zweedse scholiere maakte met haar klimaatstakingen voor de toekomst duidelijk, dat er zorg moet zijn voor het milieu en voor de mens, zei de Kardinaal gisteren tegenover journalisten in het Vaticaan. Dat komt overeen met het Katholieke concept van een ‘integrale ecologie’.

Turkson geeft leiding aan de Dicasterie voor milieu, ontwikkeling en mensenrechten. Hij voegt er aan toe, dat de Katholieke Leer milieuvraagstukken in samenhang ziet met aspecten van het  humane, de samenleving en de vrede. Overeenkomstig de Bijbel omvat een geloof in God altijd verantwoording tegenover sociaal zwakkeren en het milieu.

De Kardinaal gaf tijdens een persconferentie een toelichting op het feit dat Thunberg, door het VS-Amerikaanse tijdschrift ‘Time-Magazin’, tot ‘Persoon van het jaar’ verkozen werd. In april had zij tijdens een bezoek aan Rome aan de generale-audiëntie op het Sint Pietersplein deelgenomen; na afloop ontmoette zij de Paus.