Koreaan nieuwe nuntius in Nederland

Leestijd: < 1 minuut
Zaterdag 16 juli 2022 -11:45 – Bron: ADN/VN/A. Bodar – Beeld: EMB
 -Vaticaanstad/’s Gravenhage- Paus Franciscus heeft vanochtend de Zuid-Koreaanse aartsbisschop Paul Tschang In-Nam (72) benoemd tot apostolisch nuntius in Nederland. Hij wordt daarmee de opvolger van mgr. Cavalli, die als apostolisch visitator in het bedevaartsoord Međugorje (Bosnië-Herzegovina) een aanstelling kreeg.

Paul Tschang In-Nam werd in 1976 tot priester gewijd voor het Zuid-Koreaanse bisdom Cheongju. In 1985 promoveerde hij aan de Pontificale Lateraanse Universiteit in Rome tot doctor in de theologie. Daarna kreeg hij diverse posten in de diplomatieke dienst van de Heilige Stoel. Op 6 januari 2003 ontving mgr. Tschang In-Nam de bisschopswijding. Hij was toen de eerste Koreaan die het ambt van apostolisch nuntius ging bekleden.

Een apostolisch nuntius is een rooms-katholieke geestelijke die optreedt als gezant of permanente diplomatieke vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij een staat of bij een internationale organisatie. Bij bisschopsbenoemingen speelt hij een grote rol. De Apostolische Nuntiatuur in Nederland is gevestigd in ‘s Gravenhage.