Nieuw boek over Henri Nouwen

Leestijd: 2 minuten
Zaterdag 21 augustus 2021 07:23 – Bron: Redactie binnenland- Beeld: BC
 -Baarn- Er is een nieuw boek uitgekomen over wijlen Priester Henri Nouwen. Een terugblik op leven van Henri Nouwen, zijn werk en zijn boodschap. Met mooie teksten en citaten. Priester Henri schreef talrijke spirituele werken in het Nederlands en het Engels.

Hij doceerde in de Verenigde Staten aan de University of Notre Dame, Yale University en Harvard University. Hij kende Martin Luther King en werd zeer sterk geïnspireerd door Thomas Merton en wordt daarmee gezien als een van de grondleggers van Nieuwe Monastieke bewegingen. Nouwen stelde contact met God, of het hogere, voorop. Ook zette hij aan tot het contemplatieve gebed. Ondanks dit had hij, volgens eigen zeggen, veel moeite met zijn eigen verlossing door het geloof.

In het boek, voor slechts 9,95 Euro wordt o.a. stilgestaan bij onderwerpen als:

  • Op zoek naar zijn wortels in Nijkerk
  • Zijn fascinatie voor de clown en de trapeze
  • De bijzondere band met Thomas Merton
  • Studenten van zijn eerste werkcollege over bidden
  • Broer Laurent over de reis van zijn leven met Henri

En nog veel meer mooie bijdragen van:

Maria ter Steeg, Barbara Zwaan, Kick Bras, Thomas Quartier, Jozef Wissink, Willy Eurlings, Jan van den Bosch, Cecile de Quay, Leo Fijen, Inigo Bocken

Klik op onderstaande boekcover om het boek op rekening te bestellen. Met de aankoop van dit nieuwe boek steunt U de opleiding voor beginnend journalisten van MariaBode.