OEI! 44% van de 18- tot 29-jarigen heeft Facebook op zijn smartphone verwijderd

Leestijd: 2 minuten
-LOS ANGELES- Oh Oh oH, dat is ook wat, bijna 1 op elke 2 Amerikaanse 18- tot 29-jarigen (44%) heeft de Facebook-app van de smartphone verwijderd. Dat blijkt uit een peiling van Pew Research.

Daaruit moet blijken dat een aanzienlijk deel van de Facebookgebruikers het met het sociale netwerk van Mark Zuckerbeg helemaal heeft gehad.

  • 54% van de ouder dan 18-jarigen zegt in de voorbije 12 maanden zijn privacy settings te hebben aangepast.
  • 42% zegt een pauze te hebben ingelast in zijn Facebookgebruik en heeft verschillende weken of langer het platform niet meer bezocht.
  • 26% of ruim een kwart van deze mensen heeft de Facebook-app verwijderd, een percentage dat bij de 18-tot 29-jarigen oploopt tot 44% of bijna de helft. Bij de 65-plussers daalt dit aandeel tot 12%.
  • 74% van alle gebruikers heeft een van drie voormelde acties ondernomen.
Deze resultaten werden bekomen door meer dan 4.500 deelnemers te ondervragen in de nasleep van het schandaal rond Cambridge Analytica. Daarbij kwam eerder dit jaar aan het licht dat Facebook privé-gegevens van tientallen miljoenen van zijn gebruikers zonder hun medeweten had overgemaakt aan een bedrijf dat met gerichte advertenties trachtte de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden ten gunste van Donald Trump.

Hoewel over het Nederlandse facebook gebruik geen exacte cijfers bestaan, blijkt uit een rondje langs tech- bedrijven dat jongeren ook hier afhaken. Zij ruilen in steeds grotere getale facebook in voor snapchat of instagram.

Bron: PEW Foto: Pixabay