Onderzoek: 55% der Duitsers gelooft in ‘een God’

Leestijd: < 1 minuut

-Hamburg- Met 55 procent gelooft iets meer dan de helft aller Duitsers, volgens een enquete, aan “een God”. In 2005 antwoordde op dezelfde vraag nog 66 procent instemmend, schrijft der “Spiegel” het magazine dat het onderzoek liet uitvoeren door het onafhankelijke onderzoeksbureau Kantar Public.

Uit het onderzoek komt naar voren dat het Geloof ook bij hen, die zich als Christen beschouwen, duidelijk terug loopt: Geloofden in 2005 nog 85 procent der Katholieken aan God, zijn het volgens het onderzoek thans nog 75 procent. Bij de protestanten daalde het van 79 naar 67 procent.

Aan de wederopstanding van Jezus Christus na de Kruisiging geloven volgens de enquete 58 procent der protestanten en 61 procent der Katholieken. Een leven na de dood is voor 40 procent der Duitsers
denkbaar. Onder de Katholieken is er nog een meerderheid van 53 procent, maar, óók hier, is de teruggang merkbaar in vergelijking tot 2005: Destijds hadden 65 procent der Katholieken aangegeven, dat zij aan een leven na de dood geloofden. 29 procent der 65-jarigen en ouderen denken dat er een leven na de dood is. Onder alle jongeren ligt het aandeel duidelijk boven 40 procent.

Het onderzoeksbureau ondervroeg 1.003 mensen van 12 tot en met 14 maart van dit jaar.

Bron: KNA Foto: PB-KELLEPICS