Parochie ‘s-Hertogenbosch: “Gemeente gaat niet over invulling leegstaande kerkgebouwen”

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 14 april 2022 06:02 – Bron: Redactie kerk/Gemeente – Beeld: Publiek domein
 -‘s Hertogenbosch- Parochiebesturen bepalen zelf welke kerkgebouwen zij sluiten en wat de eventuele nieuwe bestemming wordt en niet de gemeente. De gemeente speelt daarbij hooguit een ondersteunende rol.

Zo reageerde het Bossche college van B en W op vragen van de partij ‘Rosmalens Belang’. Dit naar aanleiding van het besluit van het bestuur van de Heilige Maria parochie om slechts twee van haar huidige acht kerken open te houden.

Ontmoetingsplekken

Rosmalens Belang vreest dat door het sluiten van de kerkgebouwen belangrijke ontmoetingsplekken in de wijken en dorpen verloren gaan, hetgeen ook zijn uitwerking heeft op plaatselijke -niet kerkelijke- activiteiten. Volgens het college is het mogelijk dat de kerkgebouwen in de toekomst weer zo’n soort functie krijgen, maar het initiatief ligt uitsluitend bij het parochiebestuur.

Rosmalens Belang gaf ook dat de Landolinuskerk in Empel een goede plek zou zijn voor drumfanfare Exempel, die dringend op zoek is naar ruimte. Het Bossche college zegt dat in ieder geval mee te nemen in de gesprekken met het parochiebestuur.