Prijzenslag internet: T-Mobile gaat strijd aan met VodafoneZiggo en KPN

Leestijd: < 1 minuut -UTRECHT-(ADN) Telecom- en internetprovider T-Mobile start in Nederland een prijzenslag tegen concurrenten KPN en Vodafone-Ziggo op het gebied van thuisinternet. Het bedrijf breekt naar eigen zeggen met de handelwijze om een hogere prijs voor sneller internet thuis te vragen.

Het nieuwe abonnement moet een goedkope optie worden voor een combinatie van vast en mobiel internet. Volgens T-Mobile Nederland scheelt de nieuwe aanbieding de consument uiteindelijk tussen de 30 tot 50 euro maandelijks.

Mobiele klanten van T-Mobile kunnen voortaan voor 25 euro per maand thuis de snelst beschikbare internetverbinding krijgen, volgens het concern. De deal geldt alleen voor klanten met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en duurt twee jaar. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft het concern.

De aanbieder T-Mobile heeft zo’n 5,5 miljoen mobiele klanten die voor het combi- abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentieoverwegingen. Bovendien hoopt het concern om klanten van de concurrenten te lokken met het nieuwe aanbod.

Klanten die al een glasvezelaansluiting bij T-Mobile hebben, kunnen op een snelheid van 1 gigabit per seconde rekenen. Dat zijn zo’n 1,1 miljoen adressen. Bij andere klanten geldt vooralsnog een snelheid van maximaal 100 megabit per seconde.