R.E.M.-zanger Stipe: “Nederigheid is rode draad in mijn leven”

Leestijd: < 1 minuut

 

Zondag 18 april 2021-07:21- Bron: KNA -Foto: Prive
 -München- De Katholiek Michael Stipe (61), musicus, fotograaf en ontwerper, heeft als frontman van de legendarische band R.E.M. veel over zichzelf en de wereld geleerd in zijn leven. “Bij voorbeeld, dat je nooit in de verleiding moet komen, al die glorievolle, strelende dingen te geloven, die mensen over je vertellen of schrijven. Dan wordt het leven namelijk pas echt tot een hel”, zo zegt hij in een interview met de ‘Süddeutschen Zeitung’.

Daarentegen kunnen echter nederigheid en bescheidenheid “onvoorstelbare waarde’ hebben en teweegbrengen. “Als iemand tegen je zegt, daarmee bereik je niets – luister er dan niet naar! Nederigheid is een van de belangrijkste waarden in mijn leven geworden” zegt Stipe.

Deze week verschijnt zijn nieuwe boek met de titel ‘Portrait Still Life’ (176 pagina’s, ca. 50 Euro), een combinatie van fotoboek en autobiografie. Met R.E.M.  ‘Losing my Religion’ verkocht Stipe 90 miljoen grammofoonplaten. In 2011 hield de band er mee op. Momenteel werkt de VS-Amerikaan aan een soloalbum.