Stadsklooster Middelburg blijft bestaan

Leestijd: < 1 minuut

 

Zaterdag 05 augustus 2023 – 12:33 uur – Bron: Redactie Kerk/Stadsklooster – Beeld: Suzanne Dorst

 -Middelburg- Het in Middelburg gevestigde Stadsklooster Simpelhuys kan blijven voortbestaan.

Kort na de opening in 2022 kwam het Klooster in financiële problemen omdat een onderhuurder vertrok. Maar door wat aanpassingen kan het Klooster nu rekenen op geld van de gemeente. Zo krijgt het Stadsklooster z’n oude functie terug: een toevluchtsoord.
Het Simpelhuys zit in de Engelse Kerk en het voormalige krankzinnigengesticht in het centrum van de stad. Voortaan krijgt het ook een functie als wijkcentrum.

Buurtlunch

Voortaan is er iedere week een buurtlunch, waardoor er meer contact onderling is, en is er ruimte voor ‘koffie met een oortje’, zoals de organisatoren het noemen.

De uitbreiding van het (buurt)takenpakket was een voorwaarde van de gemeente om subsidie te krijgen. De gemeente ziet naast de stiltefunctie van het Stadsklooster ook graag een meer sociaal-maatschappelijke rol.

Kerkenpad

De gemeente is tevreden over de nieuwe opzet en blij dat het Klooster zo een ‘doorstart’ kan maken.

Op donderdagen in augustus kan men een uniek Kerkenpad lopen langs zeven open kerken in de historische binnenstad van Middelburg. De wandeling is ongeveer 1,6 kilometer en voert langs deze bedehuizen (waaronder de twee oudste kerken van Middelburg) die alle zeker een bezoek waard zijn. Start- en eindpunt: de Engelse Kerk, onderdeel van Stadsklooster Simpelhuys aan de Simpelhuisstraat in Middelburg.