The Passion gaat verder op Hemelvaartsdag

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 05 april 2022 06:02 – Bron: KRO-NCRV/Telegraaf – Beeld: Publiek domein

De hoofdrollen in de Hemelvaarteditie zijn dezelfde als in de Paaseditie. The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena. Een ‘Hemelvaartvervolg’ op ‘The Passion’is opmerkelijk, omdat de kijkcijfers al jarende dalende zijn.

Langgekoesterde wens

“Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen. Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap”, zegt Peter Kuipers, directievoorzitter bij de KRO-NCRV tegenover de Telegraaf. “Dit verhaal laat bij uitstek zien, dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen wij kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan.”

De uitzending van ‘The Passion Hemelvaart’ is DV donderdag 26 mei om 20.30 uur op NPO 1. De Paas- editie, ‘The Passion 2022’, wordt rechtstreeks vanuit Doetinchem uitgezonden op 14 april om 20.30 uur eveneens op NPO 1.