Bisschop van Münster zegt begrip gezin is veranderd en uitgebreid

Leestijd: < 1 minuut
Vrijdag 9 februari 2024 ~ 11:51 uur ~ Bron: Redactie Kerk/Bisdom Münster ~ Beeld: Bistum Münster

 -Münster- De pastorale zorg voor gezinnen in het bisdom Münster moet worden aangepast aan de huidige tijd, zegt bisschop dr. Felix Genn.

Volgens de Duitse bisschop is “het concept van het gezin veranderd en uitgebreid”. Voor de bisschop is elke, op liefde gestoelde relatie, waarin co-existentie bestaat, een gezin.

Er zijn tegenwoordig mensen die hun kinderen alleen opvoeden, zonder partner, gezinnen waarin de leden van het paar kinderen uit eerdere relaties meenemen, paren van hetzelfde geslacht waarin kinderen worden grootgebracht, paren zonder kinderen, uitgebreide families die worden gevormd door verschillende generaties”, verklaart de bisschop.
Diversiteit

Volgens de bisschop “wordt hierdoor het belang dat het huwelijk tussen een man en een vrouw als sacrament voor ons als katholieke christenen heeft, niet in twijfel getrokken of gerelativeerd.”

De bisschop wil dat de parochies in zijn diocese voortaan aandacht schenken aan diversiteit. Katholieke instellingen, scholen, verenigingen, kinderopvang, vrijetijdsactiviteiten en uiteraard het pastoraat vragen om een nieuwe aanpak en een nieuwe benadering van mensen.

Binnenkort start het bisdom met een grote voorlichtingscampagne voor kerkelijke functionarissen en leken.