Grote belangstelling voor magazine over Titus Brandsma

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 27 april 2022 00:12 – Bron: Redactie kerk/Bisdom Den-Bosch- Beeld: EFMB
  -‘s Hertogenbosch- Er bestaat grote belangstelling voor pater Titus Brandsma, die DV 15 mei wordt heiligverklaard. In ruim anderhalve week is een oplage van 20.000 exemplaren van het magazine ‘Titus Brandsma. Heilige van de Lage Landen’ landelijk verspreid. Er komt nu een herdruk.  Het is voor het eerst in 15 jaar dat er weer een Nederlander deze eer te beurt valt.

De laatste keer dat een landgenoot heilig werd verklaard was pater Karel Houben uit Munstergeleen in 2007. De heiligverklaring van de Fries Titus Brandsma werd al lange tijd verwacht. Begin dit jaar kwam eindelijk het nieuws uit Rome dat de paus op 15 mei de heiligverklaring van Brandsma en nog negen anderen zal uitspreken.

In de aanloop naar de viering in Rome is een publiekstijdschrift uitgegeven met een veelzijdig portret van Titus Brandsma’s leven en zijn actuele betekenis. Het magazine is door een aantal bisdommen, de orde van de karmelieten en andere religieuze gemeenschappen naar hun achterban verspreid. Maar ook daarbuiten blijkt er grote belangstelling voor Titus Brandsma te zijn: van geïnteresseerde particulieren uit het hele land en van instellingen die met de naam van Titus Brandsma verbonden zijn.

Herdruk
Gelet op de aanstaande heiligverklaring in mei is besloten tot herdruk van de Titus-special.  Geïnteresseerden worden opgeroepen voor 9 mei te bestellen bij het bisdom Den Bosch als centraal distributiepunt: communicatie@bisdomdenbosch.nl. De prijs voor een magazine is 1 euro plus verzendkosten.