KNR biedt gebeden aan voor de tijd tussen Hemelvaart en Pinksteren

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 9 mei 2024 ~ 05:34 uur ~ Bron: Redactie Kerk/KNR ~ Beeld: Publiek domein

 -Utrecht- In het kader van het Jaar van Gebed (2024) brengt de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) vanuit de verschillende religieuze tradities gebeden en bezinnende teksten uit die de voorbereidingen op het Jubeljaar 2025 ‘kleur’ kunnen geven. Daarbij sluit de KNR aan bij het thema van het Heilig Jaar: ‘Pelgrims van Hoop’

Cenakeltijd: tussen Hemelvaart en Pinksteren

De uitgave van KNR is vrij te downloaden en bevat een korte serie met gebedsintenties in de dagen van Hemelvaart tot Pinksteren. Deze tien dagen heten de Cenakeltijd. Daarmee verwijzen we naar de tijd dat de leerlingen van Jezus definitief afscheid van Hem hebben genomen tot aan de uitstorting van de H. Geest. In die dagen hielden de leerlingen verblijf in de “bovenzaal” (Hand.1,13), het Cenakel, waar ook het Laatste Avondmaal plaats had gevonden. Die tien dagen waren een tijd van wachten op de H. Geest, die Jezus beloofd had.

Per dag biedt de bundel een citaat uit de encycliek Spe Salvi van paus Benedictus XVI uit 2008 en enkele gebeden en bezinnende teksten dit passen bij het thema Pelgrims van Hoop.