Lourdes viert de 90ste verjaardag van de Heiligverklaring van Bernadette

Leestijd: 2 minuten
Vrijdag 17 november 2023 -09:19 uur – Bron: Redactie Kerk – Beeld: Web & Arts

 -Lourdes- Bij gelegenheid van het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis zal het Heiligdom ook de 90ste verjaardag vieren van de Heiligverklaring van Bernadette door Pius XI op 8 december 1933.

Het Heiligdom nodigt iedereen uit om de gebeurtenissen en vieringen mee te maken die vanaf 7 december zijn voorzien: muzikale hulde, wandeling langs de beelden van Bernadette, conferenties en ververing van de relieken.

Het Heiligdom nodigt u uit om het Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis te komen vieren in de stad van Maria, daar, op de plaats waar de Maagd Maria zich heeft geopenbaard aan de jonge Bernadette in 1858: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis”.

Op het middaguur zal er een bloemenhulde gebracht worden aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bij de Grot, na afloop van de internationale eucharistieviering welke de Bisschop van Tarbes en Lourdes, Mgr. Micas, zal celebreren. Dit grote feest biedt ook de gelegenheid om massaal in processie te trekken wanneer de duisternis invalt.

DONDERDAG 7 DECEMBER
11h15 : H. Mis voor de bedevaarders in de Rozenkransbasiliek
14h : voetstappen van Bernadette
15h30 : rozenkransgebed aan de Grot
20h30 : Mariale lichtprocessie met de relieken van de Heilige Bernadette, gevolgd door de verering van de relieken en een hulde aan de Heilige Bernadette, in aanwezigheid van zangeres Eyma, van het spektakel Bernadette van Lourdes.
VRIJDAG 8 DECEMBER
10h00 : Internationale eucharistieviering met Mgr Micas als voorganger, gevolgd door processie naar de Grot voor het Angelusgebed en een bloemenhulde aan de Onbevlekte.
14h00 : Parcours van de standbeelden van Bernadette
14h30: Ode aan de Onbevlekte, muzikale overweging geanimeerd door de cantoren en muzikanten van het Heiligdom in de Rozenkransbasiliek
15h30 : Rozenkransgebed aan de Grot.
16h15 : « De heiligheid van Bernadette », conferentie door P. Horacio Brito in het Informatiecentrum .
17h00 : Aanbidding en zegen met het Heilig Sacrament in de Pius-X-basiliek.
20h30 : Mariale lichtprocessie.

Duizenden rozen zullen geplaatst worden bij de Grot

Op 8 december, dag waarop de Onbevlekte Ontvangenis gevierd wordt, plaatst de Paus in Rome, op het Piazza di Spagna, een bloemenboeket aan de voet van de marmeren zuil van meer dan 11 meter hoogte, die een beeld van Maria draagt dt hulde brengt aan haar Onbevlekte Ontvangenis.

In Lourdes, op de plaats zelf waar de Maagd gezegd heeft : “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis”, sluit het Heiligdom aan bij deze traditie. Duizenden rozen worden geplaatst bij de Grot, aan de voeten van Onze-Lieve-Vrouw, om haar op dezelfde manier hulde te brengen en aan te sluiten bij de vreugde van Bernadette die zei: zij had een gele roos op haar beide voeten, in de kleur van de ketting van haar rozenkrans.