Lourdes voor het eerst in de geschiedenis dicht

Leestijd: < 1 minuut

-LOURDES- (DPA/ADN) Voor het eerst in zijn geschiedenis is het Heiligdom in de Zuid-Franse bedevaartplaats Lourdes gesloten. Het bedevaartsoord waar Maria verscheen trekt jaarlijks miljoenen Pelgrims, onder wie veel zieken.

De uitgebreide en strenge noodmaatregelen welke de Franse regering heeft opgelegd om het Coronavirus te bestrijden, dwingen de Kerkelijke autoriteiten tot de sluiting. In de grot verscheen in 1858 de Heilige Maagd Maria meerdere malen aan een jonge herderin, Bernadette Soubirous (1844-1879).

Maar niet gans Lourdes staat stil. Wetend dat de Heilige Maagd voorspreekster is bij de allerhoogste zullen twee-en-dertig Kapelaans, verbonden aan het Heiligdom negen dagen voor ’de grot van de verschijningen’  bidden voor de wereld.

Het Pelgrimsseizoen gaat van start op 5 april. Het is onduidelijk of men dat haalt, gelet op de onvoorspelbaarheid van het Coronavirus. Ook is niet duidelijk of de noodmaatregelen van de Franse overheid na 31 maart worden voortgezet en op welke wijze.