Portugal kort budget Wereld Jongerendagen met 6.5 miljoen

Leestijd: < 1 minuut
Maandag 30 januari 2023 – 09:30 uur – Bron: Redactie Kerk/TPE/KNA – Beeld: WJD
 -Lissabon- De regering van Portugal heeft het budget voor de Katholieke Wereldjongerendagen in Lissabon gekort. Volgens een vandaag gepubliceerde verklaring wil men niet meer dan 30 miljoen Euro bijdragen aan het mega Katholieke jongerenevenement, dat is een verlaging met 6.5 miljoen Euro. Lees verder onder de reclame>

In september 2022 was er een begroting van 36,5 miljoen euro gepland. Volgens schattingen bedragen de totale kosten voor Wereldjongerendagen maar liefst 160 miljoen Euro, die de Katholieke Kerk, de Portugese overheid en kleinere fondsen willen delen. De laatste maanden wordt in Portugal echter fel gedebatteerd over de financiering. Eerder was bekend geworden dat alleen al voor het altaarpodium, waarop Paus Franciscus de slotmis wil opdragen, op meer dan vijf miljoen Euro aan bouwkosten moet worden gerekend.

“Ik geef toe, dat de kosten mij ook doen schrikken”, zei Hulpbisschop Americo Aguiar uit Lissabon, tevens voorzitter van de Stichting Wereldjongerendagen, afgelopen vrijdag. Hij beloofde het vorige bouwplan te herzien om de kosten te drukken. Van 1 tot 6 augustus vindt de 37e Wereldjongerendag plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon. Vele honderdduizenden jongeren hebben zich al aangemeld om te komen.