VatiVision: Het Netflix voor Katholieken komt

Leestijd: < 1 minuut

Binnenkort start de streamingdienst ‘VatiVision’ met toegewijde Christelijke programma’s: De aanbieders hebben al eerder met het Vaticaan samengewerkt– en willen nu 1,3 miljard mensen bereiken.

-ROME- In Italië start binnenkort ‘VatiVision’ een streamingdienst naar het voorbeeld van Netflix, en richt zich op kijkers met Christelijke normen en waarden. Het platform wil series, films en documentaires met religieuze en artistieke thema’s aanbieden. De zender wil in het eerste kwartaal 2020 ‘de lucht in’.

“VatiVision” is opgezet voor een internationaal publiek, dat zich herkent in Christelijke normen en waarden. “Wij rekenen met een potentieel van 1,3 miljard toeschouwers van Katholieke komaf in de ganse wereld”, zegt Luca Tommassini, President-directeur van de nieuwe zender.

De idee achter de streamingdienst komt van de Italiaanse filmproductiemaatschappij ‘Officina della comunicazione’ met hoofdkantoor in Bergamo. De organisatie heeft in het verleden al nauw met het Vaticaan en de publieke Italiaanse omroep RAI samengewerkt en onder andere documentaires over de musea van het Vaticaan gemaakt.

In juni had de oecumenische Christelijke Duitse TV-zender “Bibel TV” al een soortgelijke streamingdienst genaamd “Yesflix” gestart.

Bron: Vativision/Lukas-stiftung Essen