Burkina Faso: 4 doden bij aanslag tijdens Maria-processie

-BURKINA FASO-In het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn maandagmiddag bij een aanslag op een Katholieke Mariaprocessie vier mensen om het leven gekomen.

Dat meldt het staatspersbureau AIB. Deelnemers aan de Processie werden ontvoerd door gewapende strijders in de plaats Zimtenga in de provincie Centre-Nord en executeerden vier van hen. Ooggetuigen berichtten dat de ontvoerders enkele minderjarigen vrij lieten en het Mariabeeld, dat tijdens de Processie werd meegedragen, vernielden.

Afgelopen zondag kwamen ook al zes mensen om bij een aanslag op de Katholieke Kerk in Dablo, eveneens in de provincie Centre-Nord. Volgens plaatselijke media gaat het om een islamitische aanslag.

In Burkina Faso (19,7 miljoen inwoners) is het aantal terroristische aanslagen sinds eind 2015 sterk toegenomen. Reeds drie keer waren er in de hoofdstad Ouagadougou zware aanslagen. Doel van de aanvallen waren een hotel, restaurants alsook de Franse ambassade. Met name in het noorden van het land, aan de grenzen met Mali en Nigeria, worden meerdere keren per week politieposten overvallen.

Bron: KNA Foto: PB-Hasam

Geef een reactie op dit artikel