Kardinaal: Volop Christendiscriminatie in Europa

De groeiende  antichristelijke houding in Europa betreurt Kardinaal Angelo Bagnasco van Genua. Er zijn duidelijke pogingen om het geloof te verbannen en terug te brengen tot een vage herinnering.

 

-VATICAANSTAD- Vanuit het oogpunt van kardinaal Angelo Bagnasco (75) worden Christenen ook gediscrimineerd in Europa. Zelfs als er niet over gesproken wordt, zijn er “discriminerende en antichristelijke houdingen”, zelfs in ons Europa, de schoot van het evangelie en de beschaving, “zei de aartsbisschop van Genua, die ook voorzitter is van de Raad van Europese Bisschoppenconferentie. “We mogen niet in naïef optimisme vervallen dat er alleen respect en goede wil tegenover ons is”, zei Bagnasco, volgens de katholieke persdienst SIR afgelopen vrijdag.

De kardinaal richtte zich in zijn homilie op de feestdag van St. Laurentius in de kathedraal van Genua op de oude martelaar. Zijn voorbeeld laat zien dat vervolging om redenen van geloof bij Christenen hoort. Publieke geloofsbelijdenissen zouden tegenwoordig in toenemende mate achter gesloten deuren in de privësfeer plaats vinden – vaak onder het voorwendsel om verschillende religieuze en culturele stromingen niet te beledigen, zei de kardinaal. Bijvoorbeeld: “legitieme en anderszins respectvolle religieuze tradities worden afgeschaft, of hun namen, plaatsen en symbolen veranderd.” Dit zijn duidelijke pogingen om het geloof te verwateren en “tot een vage herinnering te verminderen”.

Bron: EWTN Foto: wikirelia

 

Geef een reactie op dit artikel