Pastoor Pieter Scheepers kermis-selijk

Pastoor Pieter Scheepers (even de buik en tuin vol van de kermis)
 -ASTEN- Pastoor Pieter Scheepers uit Asten moet wel behoorlijk misselijk zijn van de kermis in zijn woonplaats, niet van het reuzenrad of zoetigheden, maar balorigheid van de kermisbezoekers.
Zondagmorgen wil de Pastoor vertrekken om de Mis te vieren en dan ontdekt hij dat de auto toch wel wat scheef hangt, nader onderzoek wijst uit dat drie van de vier banden lek zijn gestoken.

“Ik hoorde van verschillende mensen dat er vannacht meer is vernield”, vertelt de Pastoor aan Omroep Brabant. “Het lijkt erop alsof feestvierders na het stappen een heel spoor van vernielingen hebben achtergelaten.” Krassen op auto’s, afgebroken antennes en ruitenwissers en lek gestoken banden. Doordat er meerdere auto’s zijn vernield, gelooft de Pastoor ook niet in een gerichte actie. “Ik zou niet weten waarom en wie dat dan zou moeten zijn.” De politie is een onderzoek gestart.

Alsof de lekke banden nog niet voor genoeg ellende en oponthoud zorgen ontdekt de Pastoor ook nog een man in de voortuin, wellicht de dader die zijn daad komt biechten? Niet dus. Deze man had hoge nood en wilde in de voortuin van de Pastoor poepen, maar gelukkig kon de Pastoor hem verjagen voordat die zijn boodschap achterliet.

De kermis in Asten duurt nog tot en met dinsdag. Ondanks de vernielingen aan zijn auto gaat pastoor Scheepers er gewoon nog naartoe. “De kermis is recht tegenover mijn deur.” In het weekend is de kermis altijd drukbezocht. “Er staan honderden fietsen en een hoop auto’s. Superleuk en dat moet vooral zo blijven. Maar die vernielingen zijn wel jammer. Dan denk ik toch: moet dat nou?”, aldus de Pastoor via Omroep Brabant

Bron: ADN/Omroep Brabant Foto’s: Pastoor Scheepers privé

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*