Israël arresteert vijf Palestijnse kinderen in eerste schoolweek

Woensdag 8 september 2021 08:03 – Bron: TRF- Beeld: PB
  -Jeruzalem-  Israëlische bezettingstroepen hebben in de nacht van 1 op 2 september vier Palestijnse kinderen uit het op de Westelijke Jordaanoever gelegen Bethlehem opgepakt.

De vier, in leeftijd variërend van 15 tot 17 jaar, gaan allemaal naar dezelfde school in Bethlehem en waren vorige week net aan het nieuwe schooljaar begonnen. De zus van een van de gearresteerde jongens vertelde dat de Israëlische militairen om drie uur ’s nachts op de deur bonkten, het huis doorzochten en haar broertje meenamen. Zijn moeder werd vervolgens gevraagd een document te ondertekenen waarin stond dat haar zoon geen medische aandoeningen heeft en er geen geweld was gebruikt tijdens de arrestatie. Het is onduidelijk of de jongens inmiddels zijn vrijgelaten.

Op 5 september pakten Israëlische bezettingstroepen op de Westoever opnieuw een minderjarige scholier op. De twaalfjarige jongen was onderweg naar school in het dorp Luban al-Sharkiya, ten zuiden van de stad Nablus, toen soldaten hem aanhielden en meenamen. Volgens de burgemeester van het dorp, Yaaqob Eweis, is het niet de eerste keer dat een dergelijk voorval in het dorp plaatsvindt. De scholieren in het dorp worden bijna dagelijks lastiggevallen door Israëlische militairen, met name op weg naar school en naar huis, aldus de burgemeester.

Geef een reactie op dit artikel