Priester Pierre Valkering vecht ontslag aan

-AMSTERDAM – Priester Pierre Valkering gaat in hoger beroep tegen zijn ontslag als Pastoor van de Vredeskerk te Amsterdam, al zegt hij daar niet veel van te verwachten. „Het is namelijk Kerkelijk recht”, meldt zijn woordvoerder aan De Telegraaf.

„Valkering is voornemens iedere mogelijkheid aan te grijpen om terug te kunnen keren op het Priesterkoor van de Vredeskerk. Wel doet zich de curieuze situatie voor binnen het Kerkelijk recht, dat de Bisschop een uitspraak moet doen over het ontslag dat de Bisschop zelf heeft uitgevaardigd”, aldus de woordvoerder van Valkering.

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam schorste Valkering in het voorjaar en ging in juni over tot ontslag van de Pastoor van de Vredeskerk. Dat kondigde het Parochiebestuur aan in een brief aan de Parochianen.

Aanleiding was het feit dat hij tijdens de viering van zijn 25-jarig Priesterschap in een boek bekendmaakte dat hij homoseksueel is, wisselende seksuele contacten had en verslaafd aan porno was.

Het Bisdom stelt dat Valkering de zaak beter niet in de media naar voren had kunnen brengen. Het Bisdom heeft het protest van Valkering voor kennisgeving aangenomen en wacht af wat Valkering te melden heeft. Mede uit privacy-overweging gaat het Bisdom niet verder op de zaak in.

Bron: Bisdom/Telegraaf/ADN Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*