Versoepelt U vandaag met ons mee ? De nieuwe coronaregels

 -‘s-Gravenhage- Vanaf vandaag, zaterdag 26 juni gaan de coronaregels in de ‘mottenballen’, er komen versoepelingen. Wij mogen weer zonder mondkapje naar de winkel, U kunt zich weer in de drank storten in het café tot laat en zelfs naar festivals. Op naar een vierde coronagolf, of zal het allemaal meevallen, wij wachten maar af.

Dit zijn de versoepelingen per 26 juni:

Onder andere horeca, winkels en locaties voor kunst, cultuur en sport mogen weer hun gebruikelijke openingstijden hanteren. Er mag weer tot laat in de avond worden geborreld op het terras. Ook de avondwinkels kunnen hun naam weer eer aandoen en zijn weer open. Het verbod op alcoholverkoop komt vandaag te vervallen in de avonduren.

Het maximum aantal personen in een ruimte, binnen en buiten, is vrij en kent geen beperkingen meer. Wel moet de anderhalve meter te allen tijde gewaarborgd zijn. Ook is de richtlijn niet meer dan de helft van de werktijd op kantoor te zijn.  De verplichting een mondkapje te dragen vervalt vanaf vandaag, behalve: in het openbaar vervoer, op stations en vliegvelden en in het voortgezet onderwijs en verzorgings- en verpleeginstellingen.

Wie een coronatoegangsbiljet kan tonen hoeft geen afstand meer te houden tot de medemens. Door deze maatregel zijn per 30 juni evenementen binnen en buiten weer toegestaan en mogen cafe’s en disco’s vanaf vandaag weer de deuren openen.  Bezoekers mogen deze zaken betreden bij het laten zien van een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs.

Toegang tot kerken is vrij, mits de anderhalve meter afstand kan worden gegarandeerd.

De basisregels blijven , hoesten en niezen in de elleboog, elkaar de ruimte geven waar mogelijk en testen bij klachten.

Geef een reactie op dit artikel