Egypte: Al 41 doden en tientallen gewonden bij brand in kerk in Gizeh

Leestijd: < 1 minuut
Zondag 14 augustus 2022 – 12:19 – Bron: Redactie kerk/Reuters/Fox – Beeld: PB
  -Gizeh- Bij een grote brand in een Orthodox Koptische kerk in de Egyptische stad Gizeh hebben vanochtend ten minste 35 mensen de dood gevonden. Nog eens 45 mensen raakten gewond, schrijft persbureau Reutersop basis van eerste politiemeldingen.

De Egyptische autoriteiten vrezen dat veel kinderen zich onder de slachtoffers bevinden. In het kerkgebouw was namelijk ook een kinderdagverblijf.

Volgens de Egyptische tv brak de brand uit in de Abu Sefeinkerk in het stadsdeel Imbaba. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Reuters meldt dat zeker vijfduizend mensen aanwezig waren toen de brand uitbrak. Kort voor het einde van de Mis werd het vuur ontdekt en ontstond grote paniek, en trachtten mensen massaal en in paniek de kerk uit te komen. Autoriteiten en kerkelijke medewerkers vrezen dat het dodental nog verder kan oplopen door de grote hoeveelheid aanwezigen.

Volgens eerste berichten zou de brandoorzaak kortsluiting zijn geweest.Egypte kent de grootste Christelijke minderheid van alle landen in het Midden-Oosten, met naar schatting 10 tot 15 miljoen gelovigen.

De Egyptische President Abdel Fattah Al Sisi heeft de nabestaanden van de slachtoffers gecondoleerd met hun verlies. Hij zei op de Egyptische tv dat de families “op alle steun van de overheid” mogen rekenen.