BREAKING: Trump nomineert Katholieke Barrett (48)voor Supreme Court

-Washington- (1010WINS) President Trump liet tegenover de Amerikaanse nieuwszender 1010WINS op zaterdagavond (VS-tijd)weten, dat hij de streng Katholieke rechter Amy Coney Barrett (48) zal voordragen voor de Supreme Court. Daarmee zorgt hij er voor, als de Senaat toestemt, dat er decennialang een conservatieve meerderheid in het hoogste gerecht van de VS gaat komen. De conservatieve Katholieke Coney Barrett zal de progressieve rechter Ruth Bader Ginsburg opvolgen, die eerder deze week overleed. “Zij is zowat de tegenpool van Ruth Bader Ginsburg en kan haar erfenis de andere kant opdraaien”

De beslissing heeft enorm politiek gewicht, omdat Trump met deze nieuwe benoeming voor vele jaren een conservatieve meerderheid in het hoogste gerechtshof van de VS creëert. In zijn ambtstijd heeft hij met Neil Gorsuch en Brett Kavanaugh reeds twee conservatieve rechters in de Supreme Court laten benoemen.

Barrett is devoot katholiek, moeder van zeven kinderen van wie twee geadopteerd en een felle tegenstander van abortus.

Evangelicale kringen

Op het ‘lijstje’ van Trump stond ook de Cubaans-Amerikaanse rechter Barbara Lagoa. Barrett echter staat in zeer hoog aanzien bij Christelijk-conservatieve Amerikanen, een groep die bij de komende verkiezingen in november Trump stemt. Barrett is in de VS als fel tegenstander van abortus en als streng gelovig Katholiek ook zeer omstreden. Met haar kandidaatstelling komt Trump opnieuw een verkiezingsbelofte na, om religieus standvastige rechters, die openlijk anti-abortus zijn, te benoemen in de Supreme Court. Vooral in evangelicale kringen kan hem dat helpen, om twijfelende kiezers over de streep te trekken.

Barretts benoeming komt Trump ook op een ander punt zeer gelegen. Mocht hij de Presidentsverkiezingen op 3 november verliezen, dan komt de uitslag op tafel bij de Supreme Court. Hij zal een eventuele President Joe Biden pas accepteren, als deze door de Supreme Court erkend wordt, aldus Trump in een eerder interview.

Met de Katholieke Barrett hebben de conservatieve rechters in de Supreme Court voortaan een meerderheid van zes tegen drie. Uit angst voor een ‘ruk naar rechts’ verlangen de Democraten, dat de benoeming tot na de presidentsverkiezingen zal verschoven worden.

Ook dit ‘brekend’ nieuwsbericht kon U, zoals al ons nieuws, weer gratis lezen. Dankzij onze adverteerders.

 

 

Geef een reactie op dit artikel