Franse Katholieken klagen over Aartsbisschop van Avignon

-Parijs- (KNA) Rooms-Katholieken in het Zuiden van Frankrijk hebben zich beklaagd bij de Paus over de Aartsbisschop van Avignon.

Franciscus moet Jean-Pierre Cattenoz (73) voortijdig met emeritaat sturen, aldus een brief die de organisatie ‘Christenen in Vaucluse’ de Paus hebben doen toekomen. Al sinds zijn aantreden in 2002 leidt Cattenoz de Aartsdiocese op een ‘rücksichtslose’ manier en roept daardoor steeds weer verontwaardiging op.

De Aartsbisschop zelf spreekt van kwaadsprekerij. Gelet op de ernst van de beschuldigingen wil de Aartsbisschop niet aan de discussie deelnemen, om zo geen ‘olie op het vuur te gooien’, aldus de Franse krant ‘La Croix’.

Het Franse persagentschap AFP citeert de Aartsbisschop met de woorden: “Het gaat hier om laster en smaad door oude lieden in de marge”.

Concreet verwijt de organisatie ‘Christen in Vaucluse’, die naar eigen zeggen rond 200 leden heeft, Cattenoz een ontmoedigend beleid voor in richting van Priesters en leken, het verwaarlozen van de interreligieuze dialoog en de migranten. Ook krijgt de Aartsbisschop een onvoldoende als het gaat om het beheer van de financiën. Conflicten, sancties en een slecht personeelsbeleid zijn aan de orde van de dag.

Foto: wiki commons

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*