Ruud Verheggen nieuwe Pastoor Eijsden, Mariadorp en Oost-Maarland

Pastoor Verheggen bij een deel van zijn verzameling Kerststallen. (Embedded Photography)
 -ROERMOND- De zeereerwaarde heer Ruud Verheggen wordt de nieuwe Pastoor van de Parochies in Eijsden, Mariadorp en Oost-Maarland in het Dekenaat Gulpen in het Limburgse.

Verheggen is thans nog Pastoor van zeven Parochies in het cluster Maasdorpen in het Dekenaat Horst. De nieuwe benoeming van Pastoor Verheggen is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. De installatie van Pastoor Verheggen zal op zondag 13 oktober plaatsvinden.

Pastoor Ruud Verheggen (1968) komt oorspronkelijk uit Nederweert. Hij werd in 1993 tot Priester gewijd. Sinds 1999 was hij administrator en later Pastoor van de Parochies Johannes de Doper in Meerlo, H. Lambertus in Swolgen en Onze-Lieve-Vrouw Troosteres der bedrukten in Tienray.

In 2015 werd zijn benoeming uitgebreid met de parochies O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming in Grubbenvorst, H. Gertrudis in Lottum, H. Nicolaas in Broekhuizen en H. Naam Jezus in Broekhuizenvorst. Verheggen wordt nu Pastoor van de parochies H. Martinus in Eijsden, H. Jozef in Oost-Maarland en Maria Tenhemelopneming in Mariadorp. In Eijsden en Oost-Maarland volgt Verheggen Pastoor Hans Janssen op, die een nieuwe benoeming heeft in Heerlen-Noord.

Mariadorp had al langere tijd geen eigen Pastoor meer, maar werd bestuurd door administrator, Pastoor Roy Driessens van Mesch. De Pastoor staat bekend om zijn uitgebreide verzameling Kerststallen.

Bron: Parochie Foto: EMBF/publiek domein

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*