Keulse Priester pleegt suicide na misbruikbeschuldiging

Dinsdag 23 februari 2021-01:00- Bron: KNA – Foto PB
  -Keulen- Een emeritus Priester in het Aartsbisdom Keulen die werd beschuldigd van misbruik, heeft afgelopen weekeinde een eind aan zijn leven gemaakt. Het Aartsbisdom maakte dat gisteren bekend. Hij werd vier dagen geleden ontheven van zijn Priesterlijke taken als inval-pastor en mocht per direct geen contact meer hebben met minderjarigen.

Eind december 2020 liet een parochiaan het Aartsbisdom weten dat hij in de jaren negentig, als jongen door de Pastoor was misbruikt. Het Aartsbisdom begon in januari 2021 het voorgeschreven canonieke vooronderzoek en heeft uitvoerig gesproken met betrokkene, zo deelt de woordvoerder mee. De hele zaak werd vervolgens op 3 februari doorgestuurd naar het OM in Bonn met het verzoek om een ​​juridische toetsing en het nemen van de nodige juridische stappen.

Volgens een mededeling heeft het Aartsbisdom de beschuldigde pastorale en psychologische ondersteuning aangeboden toen hij op de hoogte werd gebracht van zijn ontslag en contactverbod met minderjarigen. Tegelijkertijd benadrukte het Aartsbisdom dat het hulp wil bieden aan iedereen die daar in deze kwestie om vraagt.  Om deze reden zullen er komend weekeinde op alle locaties waar de Priester in het verleden werkzaam was, oproepen worden gepubliceerd om andere getroffen personen aan te moedigen contact op te nemen met het Aartsbisdom. De Pastoors van de parochies waarin de emeritus-priester had gewerkt, werden ook op de hoogte gebracht van de aantijgingen.

 

Geef een reactie op dit artikel