Nieuwe Luxemburgse Kard. Hollerich: “Getrouwde Priester? Waarom niet?

Leestijd: < 1 minuut

“Als dan ‘viri probati’ een oplossing is, waarom niet?”

-VATICAANSTAD- (KNA/VN) De nieuwe Luxemburgse Kardinaal JEAN-CLAUDE HOLLERICH heeft zich openlijk uitgesproken voor getrouwde Priesters.

In de aanloop naar het debat rond “viri probati”, rond het Priesterambt zei Hollerich tegenover journalisten in het Vaticaan: “Als in het Amazonegebied hele regio’s geen Eucharistie kunnen vieren, dan is dat een groot probleem”. “Als dan ‘viri probati’ een oplossing is, waarom niet?”, aldus de Aartsbisschop van Luxemburg letterlijk.

Hollerich, die afgelopen zaterdag door Paus Franciscus tot Kardinaal werd gecreëerd en in het College van Kardinalen werd opgenomen, wees op getrouwde Priesters in Oosterse Katholieke Kerken en naar overgetreden Anglicaanse geestelijken. Anders dan sommigen beweren, gaat het niet om de theologie van het Priesterdom.

De 61-jarige verwees ook naar een verschil in levenservaring bij getrouwde mannen. “Ik hou van het Celibaat, ik sta er pal achter, maar ik zie ook, dat de getrouwde Diakens anders kunnen preken dan ik, en dat vind ik een prachtige aanvulling”, zo Hollerich.

Hollerich, die ook voorzitter van de EU-Bisschoppencommissie COMECE is, neemt op persoonlijke uitnodiging van de Paus deel aan de gisteren begonnen Amazone-Synode deel.

 

Bild auf Twitter anzeigen