Marokko: programma bezoek Paus Franciscus rond

Paus Franciscus wordt op 30 en 31 maart in Marokko verwacht voor een officieel bezoek. Het wordt de 28e reis van de Heilige Vader die voornamelijk in Rabat zal verblijven en daar tevens Koning Mohammed VI zal ontmoeten.

Na zijn aankomst op het vliegveld van Rabat-Salé zal Paus Franciscus eerst in het koninklijke paleis door Koning Mohammed VI worden ontvangen. Daarna zal hij een toespraak geven vanaf de esplanade van de Hassan Toren. De toespraak is gericht op het ganse Marokkaanse volk, de autoriteiten en het corps diplomatique.

Volgens ADN/EWTN zal de Paus op de eerste dag van zijn bezoek ook het mausoleum van Mohammed V, het Mohammed VI instituut voor Imams en de zetel van de Katholieke hulporganisatie Caritas bezoeken. Daar zal hij migranten ontmoeten en een tweede toespraak geven.

Op de tweede en laatste dag van zijn staatsbezoek zal Paus Franciscus het landelijk centrum van sociale diensten en hulp van Temara bezoeken. Daarna zal hij Priesters ontmoeten in de Kathedraal van Rabat. Hij zal een rede houden en het Angelus bidden. In de namiddag zal de Paus de Eucharistie vieren. Om DV 17:15 uur vertrekt hij dan weer terug naar Rome.

Bron: ADN Foto: Pixabay-symboolfoto

 

Geef een reactie op dit artikel