Musea Vaticaan: Topdrukte

-VATICAANSTAD- Wie deze zomervacantie de Vaticaanse musea wil bezoeken, moet geduld oefenen. Het aantal toeristen is groter dan ooit en de mogelijkheden om snel de lange rij voorbij te gaan zijn minimaal. 

De gidsen klagen steen en been, de Vaticaanse musea zijn over en overvol. In juni werden er op de drukste dagen 40.000 toeristen per dag door de musea geleid. Bezoekers staan bijna op elkaars voeten om een glimp op te vangen van alle kunstwerken. Veel zalen in het middeleeuwse gebouw hebben geen airconditioning, waardoor de hitte vaak ondraaglijk wordt. Een ramp voor de kunstwerken.

Vanaf maandag tot en met vrijdag bereikt de hittegolf in Rome zijn hoogtepunt met 35 graden. Buiten, voor de ingang van de Vaticaanse musea, staan duizenden toeristen wachtend in de rij. In het hoogseizoen is het niet ongebruikelijk dat bezoekers uren in de rij staan. Het Vaticaan bedacht ongeduldige toeristen ter wille te zijn door toegangskaartjes te verkopen via het internet. Uiteraard tegen een iets hogere prijs. Handige ondernemers kochten die kaartjes en masse in en verkochten ze door aan wachtende toeristen.

Controle op kaartverkopers

Derden mogen geen kaartjes van de Vaticaanse musea verkopen. De gidsen zijn tevreden met de maatregel, maar de controle is er niet of nauwelijks. Vaak staan de (illegale) verkopers een paar meter verderop of in de lobby’s van hotels, ook taxichauffeurs hebben deze lucratieve nevenverdienste ontdekt.

Bron: Vaticaan/ADN Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*