Vaticaan krijgt eigen atletiekteam

“Het is onze droom de vlag van de Heilige Stoel te zien bij de Spelen”

 Het Vaticaan heeft donderdag zijn eerste officiële sportteam voorgesteld. De groep bestaat uit ongeveer 60 lopers, onder wie Priesters, Nonnen, leden van de Zwitserse Garde en andere werknemers van het Vaticaan.

‘Athletica Vaticana’ is de naam van de atletiekploeg die aangesloten is bij het Italiaans Olympisch Comité (CONI). In de toekomst kan ze deelnemen aan internationale en olympische evenementen.

“Het is onze droom de vlag van de Heilige Stoel te zien bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen”, verklaarde ploegleider monseigneur Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda op een persconferentie. De atleten presenteerden hun donkerblauwe trainingspakken met daarop het symbool van de gekruiste sleutels.

Sanchez moest toegeven dat schitteren op de Olympische Spelen niet realistisch is bij de volgende spelen. Volgens hem kan ‘Athletica Vaticana’ binnenkort wel aantreden op de Spelen van de Kleine Staten van Europa of op de Middellandse Zeespelen.

Het team zal officieel zijn debuut maken op 20 januari, tijdens een loopwedstrijd over 10 kilometer in Rome ter ere van Miguel Sanchez, een ‘desaparecido’ uit Paus Franciscus’ vaderland Argentinië.‘Desaparecido’s zijn mensen die ‘spoorloos verdwenen’ na ontvoeringen en deportaties tijdens de Argentijnse militaire dictatuur (1976-1983). Er is sprake van zeker 10.000 personen.

Bron: EWTN Foto: EWTN

Geef een reactie op dit artikel