Het gaat goed met de Paus

Leestijd: < 1 minuut
Donderdag 8 juli 2021 06:45 – Bron: Redactie kerk/VN/KNA- Foto: PB
 -Vaticaanstad- Paus Franciscus is herstellende van zijn darm-operatie van afgelopen zondagavond. De ontwikkelingen stellen de artsen meer dan tevreden, aldus de Vaticaanse perskamer.

Weefselonderzoek bevestigt een grote stenose, ofwel een vernauwing van de dikke darm veroorzaakt door een naar binnen groeiende uitstulping in de darm.

Volgens Vaticaanwoordvoerder Matteo Bruni, kan de Paus zelfstandig eten, hij ligt niet meer aan het infuus. Reeds dinsdagmorgen zou de Paus zelfstandig het ontbijt hebben genuttigd, de kranten gelezen en daarna zelfs een stukje gewandeld. De Pontifex sprak nogmaals zijn grote dank uit voor de beste wensen uit alle delen van de wereld.

De aandoening van de Paus, een uitstulping in de darmwand, is een veel voorkomend probleem bij mensen boven de 80 jaar. In de westelijke wereld heeft bijna twee-derde van de mensen boven de 80 jaar, zulke uitstulpingen; in bijna een kwart van alle gevallen kan dit tot (pijnlijke) ontstekingen leiden.

Afgelopen zondag werd de Paus in de Romeinse Gemelli-kliniek opgenomen alwaar het linker deel van zijn dikke darm werd verwijderd. Men houdt er rekening mee dat de Paus tussen 7 en 10 dagen in het ziekenhuis moet blijven voor nazorg en om aan te sterken, als er tenminste geen complicaties optreden.